Undersökning: Fler blir lyckliga av att baka

Gillar du att baka? Då är du inte ensam. Enligt Konditrirapporten som gjorts på uppdrag av Arla, så upplever 4 av tio att de blir lyckligare av att baka.  Störst är lyckoruset hos personer mellan 18 och 29 år, där fler än hälften uppger att bakning höjer endorfinnivåerna.

Baktrenden verkar också bli starkare kommande år. Var tredje tillfrågad mellan 18 och 39 år säger sig ha bakat mer än tidigare år och hälften tror sig baka mer kommande tre åren.

Kladdkakan inte längre på topp

Så vad bakar vi allra helst? Trodde du att det var kladdkakan så tänk igen, även om det är ett populärt bakverk så går förstaplatsen till mjuka kakor (exempelvis cup cakes, rulltårta, sockerkaka) andraplats tar vetebröden (exempelvis kanelbullar) och på tredje plats hittar vi kladdkakan.

Men det är inte alltid vi bakar hemma. Vissa högtidsdagar föredrar vi att handla på konditori. Födelsedagar, fettisdagen och kanelbullens dag driver oss till bageriet där vi helst handlar semlor, bakelser och tårtor medan jul, födelsedagar, advent och midsommarafton är helger som många gärna bakar själva till.

Blev du också sugen på att baka? Här nedan hittar du mängder av goda recept!