Trenden på grillen är grön

Svenskar älskar att grilla och nu närmar sig den stora grillsäsongen med stormsteg. Men i år vill vi variera den klassiska karrén med mer grönsaker.

Enligt en undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Ica, säger nästan 30 procent att de vill grilla mindre kött och fler än varannan tillfrågad svarar att de tänker grilla mer grönsaker. Och varför inte? Grönsaker och även frukter passar utmärkt att grilla vare sig det är som tillbehör eller huvudrätt.

Det som är den största utmaningen enligt undersökningen är att få all mat färdig samtidigt. Men Leif Grönlund, kock Ica Köket har bra tips att dela med sig:

  • Låt en del av grillen gå lite mindre värme eller mindre kol. Då kan du hålla maten varm medan du grillar färdigt.
  • Allt behöver inte serveras stekhett. Grönsaker kan med fördel serveras ljumma.
  • Större köttbitar blir godast om de får vila efter grillningen, passa då på att grilla tillbehören.
  • Krångla inte till det för mycket, enkelt är gott. Umgås med dina gäster.

Här nedan hittar du 8 goda grillrecept!