Foto: Shutterstock/IBL

Slut på presentidéer? Ge bort en festlig presentkorg!

Sommaren är här och för många innebär det en fullspäckad tid då festligheter och middagar avlöser varandra. Ska du på midsommarfest, grillmiddag, invigning av vännernas nya trädgård, fira någon som fyller jämnt eller gå på ett av sommarens alla bröllop?


När man är bortbjuden vill man ju gärna ha med sig något fint till värden eller värdinnan. Men att komma på en passande gå-bort-present kan många gånger vara svårt och det blir lätt att man köper med sig en bukett blommor någonstans på vägen till festen.

En vacker bukett i all ära, men vi har tipsen på hur man med enkla medel kan fixa till en mer personlig gå-bort-present, som ger känslan av att man lagt ner lite extra tid och omtanke.

Presentkorg med ett paket och en flaska vin.
Krångla inte till det i onödan. Foto: Shutterstock/IBL

En presentkorg är den perfekta gå-bort-presenten och den kommer garanterat att uppskattas av mottagaren. Man kan enkelt anpassa korgens innehåll efter allt ifrån vilken typ av festlighet man ska iväg på, hur väl du känner värden eller värdinnan och vad du har för budget. Möjligheterna är oändliga och det är bara fantasin som sätter gränserna.

Lyxiga flaskor att lägga i korgen

En god flaska mousserat vin i en vacker flaska blir pricken över i:et och dessutom ett dekorativt inslag i presentkorgen. Det är också enkelt att anpassa vinet till det övriga innehållet i korgen och det finns alltid en anledning att fira med bubbel!

Freixenet har ett stort utbud av välsmakande bubbel i fina och lyxiga flaskor. Varför inte välja att lägga ner en Cordon Negro brut i fin randig begränsad utgåva till midsommarminglet, eller en festrandig Carta Nevada till midsommarfestens sillbord i presentkorgen.

En Cordon Negro brut i fin randig begränsad utgåva och en festradig Carta Nevada
Får det lov att vara en festligt randig flaska?

Tips!

Hittar du ingen passande korg? Ta en gammal skokartong och klä in den i ett fint papper.

Slå in korgen eller lådan i cellofan och knyt det samman med ett fint snöre för att ge gåvan en extra lyxig känsla.