Foto: Anders Norrsell

Så räddar du en skuren sås – knepen som alltid fungerar!

Hemmagjord bearnaisesås eller hollandaisesås brukar vara givna succéer på matbordet, men många är rädda att prova på själva eftersom det sägs vara så svårt - och risken att såsen skär sig är så stor. Ingen fara! Med några enkla trick kan du rädda såsen om olyckan skulle vara framme.

 

  • Vad många inte vet är att något så enkelt som några droppar vatten kan vara räddningen. Om du ser att din sås är på väg att skära sig, ta 1-2 matskedar svalt vatten i blandningen och vispa, i de allra flesta fall blir såsen jämn och fin.
  • Är den skurna såsen ett faktum – knäck en äggula i en ny kastrull och strila försiktigt ned den skurna såsen samtidigt som du vispar hårt. Lätt som en plätt

 

Psst! Blev såsen för istället för salt? Ett kock-knep är att lägga ned 1-2 kokta potatisar i såsen tills att sältan är lagom.