Så lyckas du med perfekta tårtbitar - varje gång!

Att skära upp en tårtbit som ser perfekt ut är svårare än vad man kanske tror. Ofta blir resultatet istället något helt annat. Men det finns knep för att lyckas varje gång.


Ibland blir tårtbiten blir snarare en hoppressad gegga än en bit.

De flesta av oss använder en kniv eller en tårtspade för att skära upp tårtbiten. Det kan absolut fungera, men för att få till den där perfekt jämna kanten behövs något annat, nämligen något så enkelt som sytråd.

Knepet är att använda spänd sytråd istället för en kniv. Sytråd är ett gammalt husmorsknep från 1950-talet och gör att tårtbitens kant blir riktigt jämn och fin.

kvinna skär en tårtbit
Foto: Shutterstock/IBL

Så, hur gör man?

Du tar helt enkelt en lång bit sytråd och håller den spänd med båda händerna över hela tårtan. Skär tårtan diagonalt med hjälp av små sågrörelser.

Voila! Nu har du fått perfekt skurna tårtbitar.

Knepet funkar även med tandtråd.

Se själv hur enkelt det är: