Foto: IBL Bildbyrå

Så gör du din egen regnbågsglass – recept

Glass i regnsbågens alla färger är perfekt när du vill imponera i sommar. Här bjuder vi på ett enkelt recept som kommer att göra succé både bland barn och vuxna.


Hemgjord regnbågsglass kommer definitivt imponera på dina gäster - och du kan räkna med att bli omåttligt poppis bland barnen. Det allra bästa? De kan aldrig ana hur enkelt det är att göra!

Du behöver inte heller någon glassmaskin eller flott matberedare, det räcker gott med en visp!

Karamellfärger finns i alla möjliga nyanser numera och kan köpas på nätet eller i specialaffärer. Bakar du väldigt mycket kan det såklart vara roligt att ha, men man klarar sig fint på de som säljs i vanliga mataffären också.

Recept på regnsbågsglass

Recept hemgjord regnbågsglass (enhörningsglass/unicornglass):

Du behöver:

6 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

1 tsk vaniljarom eller vaniljpulver

Karamellfärger

Gör så här:

Vispa grädden till strax över lättvispad. Vänd ner den kondenserade mjölken och tillsätt en tesked vanilj.

Dela upp glassmeten i fem olika skålar och droppa i karamellfärg till önskad färg, håll dig till ganska milda färger så blir det pastelligt och fint. En bra grundkombo är gul, röd (blir rosa), blå och grön. Lila känns också väldigt passande, den kan dock vara lite knepigare att få tag på, men blanda blått och rött så får du lila!

Lägg färgerna omlott i lager i en form och dra sedan försiktigt men en kniv eller grillpinne för att blanda färgerna lätt och få fram ett fint mönster.

Låt frysa minst sex timmar. Servera gärna med fint, färgglatt strössel!