Så gör du "ägg i moln"

Instagram har blivit en stor inspirationskälla för många när det gäller allt från mode till mat och dryck. Mattrender kommer och går men vi kan nog vara överens om att det är i fotoappen vi hittar många av dem. Senast i raden av Instagramtrender är "ägg i moln". Äggulan är solen och runt om den ligger hårt vispad äggvita som liknas vid moln.

Rätten är perfekt för dig som älskar löskokta ägg där gulan rinner över den fluffiga och luftiga vitan. 

Så här gör du ägg i moln:

Du behöver: 

4 ägg
0,5 dl riven parmesan
0,5 dl hackad färsk gräslök
Elvisp (vanlig visp fungerar också, men tar längre tid)
Bakplåtspapper
 

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 225 grader. Separera äggulorna från äggvitorna.
2. Vispa äggvitan hårt med elvisp tills vitan har blivit fast. 
3. Blanda ned parmensanosten och gräslöken
4. Ta en sked och klicka ut skummet på ett bakplåtspapper så det blir en rund form. Låt mitten vara platt. 
4. Sätt in i ugnen i 4-5 minuter.
5. Ta ut äggvitorna, placera en äggula i mitten av varje "moln" och lägg in i ugnen för ytterligare två minuter. 
6. Ät ägget som det är eller lägg på en macka!