Så enkelt lyckas du med perfekta makroner!

När makronen gjorde sitt intåg i Sverige gjorde den det med storm. Och det är lätt att förstå varför de små söta munsbitarna går att smaksätta på tusentals olika sätt, de är pastellfärgade och självklart underbart goda!

Men trots att du hittar dem så gott som i alla konditorier med självaktning är de få som vågar sig på att göra bakverken hemma. Men det är faktiskt enklare än vad man först tror – och med vårt utvalda makron-bakset är det ännu enklare. Prova och imponera på dina gäster med de lyxiga bakverken.

Så här enkelt är det att göra helt perfekta makroner!

Grundrecept makroner

  • 2 dl florsocker (120 g)
  • 2 dl mandelmjöl (80 g)
  • 2 rumstempererade äggvitor
  • 1 knivsudd /nypa salt
  • ½ dl socker (60 g)
  • ca 1 krm valfri hushållsfärg

Lyckas med makronerna – gör så här:

  1. Börja med att blanda mandel och florsocker i en skål.
  2. Vispa äggvitan i en ren och torr bunke så att ägget blir fluffigt.
  3. Tillsätt därefter strösocker och vispa tills blandningen blivit ett fast skum.
  4. Blanda alla ingredienser noga, tillsätt hushållsfärg och fyll därefter en spritstyll med smeten.
  5. Spritsa ut smeten i makron-bakmattan. Diametern på makronerna i vår bakmatta blir cirka 4 centimeter. Grädda i nedre delen av ugnen på 125 grader i cirka 20 minuter. Ta ut kakorna från ugnen och låt dem vila i nästan en timme. Vill du ha fyllning i dina makroner kan du blanda en vanlig smörfyllning som du brer på makronen och därefter trycker på ytterligare en för att få en dubbelmakron.

Fynda från vår utvalda shop – smarta makronmattan inklusive spritsar

Du får: Bakmatta och sprits med 4 st olika spritstyllar för att få de perfekt formade makronerna!

Läs mer och beställ här