Så enkelt gör du succépresenten

December och juletid innebär glöggmingel, julfester, kalas och middagar. Att ta med sig något till värden eller värdinnan är något de flesta gör, men istället för ytterligare en blomsterkvast – varför inte ge något mer personligt och kreativt som du har gjort själv?

En enkel men mycket uppskattad present är att ge en färdig kakmix vackert upphälld i en glasburk. Skikta de torra ingredienserna så att det blir tydliga lager. Dekorera med ett fint band och skriv instruktionerna och kanske en personlig hälsning på ett kort som du fäster i banden.


Ingefärskaka
Cirka 20 st, 50 minuter + en natt i kyl

Ingredienserkaka på burk

I burken:
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl mandel
1/2 dl hasselnötter
75 g choklad
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk malen ingefära

Att lägga till vid bakning: 
200 g rumstempererat smör
1 msk Dansukker Ljus Sirap

Instruktioner:
Vispa samman smör, socker och sirap väl.
Hacka mandel, hasselnötter och choklad och häll i smörblandningen.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära i en skål och vänd ner. Arbeta ihop till en smidig deg.Forma degen till 2 rullar, cirka 4-5 cm tjocka. Slå in rullarna i plastfolie och låt ligga kallt över natten.
Sätt ugnen på 175 °C.
Skär rullarna i skivor ca 1 cm och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i cirka 10–12 minuter.


Om du hellre vill baka färdiga kakor eller kanske brända mandlar är det också givetvis väldigt uppskattat. Fantasin sätter gränserna! Nedan hittar du härliga tips på fler söta presenter som garanterat kommer att bli en succé!