Redaktionen tipsar: 4 prisvärda bubbel

Det finns mängder av goda bubbel på Systembolaget, så många att det kan vara svårt att hitta de riktiga guldkornen. Här tipsar redaktionen om sina 4 favoriter just nu. 


Diebolt-Vallois Prestige Brut

Pris: 389 kr
Caroline, projektledare: Det här är min favoritchampagne som jag dricker om något ska firas! Det är inte den billigaste, men ska man fira så ska man! För mig är det så här en riktig champagne ska smaka, torrt och friskt med inslag av grönt äpple och lite smöriga toner av rostat bröd. (Har inte mött någon som inte gillar Diebolt-Vallois Prestige Brut!)

Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut

Pris:119kr
Sanna, redaktör: En nyupptäckt favorit är Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut, ett bubbel som görs på samma druvor som champagne. Smaken är       torr, frisk och med smak av äpplen. Ett väldigt lätt vin som tycks försvinna ur glasen snabbare än jag hinner fylla på. Ett bra pris på ett mycket gott bubbel. 

Clotilde Davine Brut Extra Crémant de Bourgogne

Pris: 149kr
Joana, designer: Jag fick det här bubblet rekommenderat av en vän och sedan dess har det varit mitt säkra kort närhelst något ska firas. Det har en frisk smak med toner av citrus och är en perfekt start till en middag med vänner. Som designer uppskattar jag såklart också att tid har lagts på etiketten som är genomarbetad.  

Pata Negra Brut

Pris: 69kr
Peter, affärsområdeschef: En absolut smakfavorit och dessutom löjligt prisvärd är Pata Negra Cava Brut för 69 kr! Finns i de flesta Systembolaget. Friskt, torrt med lite smak av äpplen och päron. Serveras bäst till prat! När som helst.