Redaktionen tipsar: 3 prisvärda roséviner

Rosésäsongen är i full gång och under ljumma sommarkvällar är ett kylt glas rosé ganska svårslaget.

På Stowr-redaktionen är de ljusa rosévinerna extra populära. De ljusare rosévinerna är ofta gjorda på blå druvor men där skalen får laka ur i musten under allt mellan två och 20 timmar samtidigt som temperaturen är så låg att de inte börjar jäsa och på så sätt skapas den rosa färgen. Vinerna är ofta friska och mjuka i sin smak medan de mörkare rosévinerna oftast är kraftfullare och strukturerade även om det självklart finns fall där det är motsatsen.

3 rosévin-tips från redaktionen:

”Jag har fastnat helt för de torra rosévinerna med låg sockerhalt. Côtes de Provence Pierre Paul Rosé är ett lysande tips! Solen behöver inte ens skina!” /Peter, Chef Stowr
 

”En av mina favoriter är Domaene Gobelsburg Rosé från Österrike med frisk, bärig smak som passar perfekt som sällskapsvin!” /Caroline, projektledare
 

”Det här är ett boxvin, Coteaux d'Aix en Provence, men bland de mest lättdruckna och goda rosévinet jag någonsin provat. Köpte den här boxen på chans en gång och nu har den blivit en storfavorit” /Sanna, Redaktör