Rätt vin - enligt ditt stjärntecken!

Svårt att veta vilket vin du ska välja? Låt ditt stjärntecken styra.

Tvillingarna
Känd för sin dubbla personlighet, kvick och snabb på att anpassa sig men ibland impulsiv och rastlös. Du vill ha en Zinfandel, ett vin som kan anpassas till alla situationer och som smakar bättre för varje klunk du tar.

 

Vädur
Väduren är entusiastisk, självständig men också varm och sällskapssjuk  – du behöver ett vin med en lika utmanande personlighet som din egen. Öppna en flaska Cabernet Sauvignon som har en bredd av smaker och uppskattas på fester precis som du.

 

Oxen
Du är en varm person, har ett öga för skönhet och smak och kan också vara envis och bestämd. Oxen har även en känslig sida även om det kan ta tid innan du vågar visar det. Ta fram en Malbec, ett vin känt för att ändra karaktärsdrag beroende på region.

 

Kräftan
Som det vattentecken du är följer du med strömmen. En lätt Pinot Noir-blandning är ett vin helt i din stil. Givetvis är även champagne ett passande val för en kräfta.

 

Lejonet
Den kryddiga Syrahdruvan är troligvis den enda druvan som kan matcha din värme och intensitet. Syrahdruvan har producerat några av världens rikaste och djupaste viner och ett lejon behöver ett vin med en själ.

 

Jungfrun
Jungfrun är känd för att vara något blygsam och praktisk så ett vin som inte är allt för ovanligt är rätt för dig. Testa en klassiskt Chardonnay; en rik och rund druva med frukttoner som är lika opretentiösa som du.

 

Vågen
En våg vill ha balans i alla delar av livet. Vinet som passar dig är ett Sauvignon Blanc som passar många tillfällen. Välj en sort med en stark citruston, det kommer du att tycka om.

 

Skorpionen
Du lär ha hört vid flera tillfällen hur viljestark och ambitiös du är. Kanske även passionerad? Varför inte välja ett vin som har exakt samma kvalitéer? Ditt vin är ett Bordeaux -ett kryddigt, komplext och väldigt dyrt Bordeaux.

 

Skytten
Skytten älskar djupa, filosofiska konversationer och just därför passar du bra med ett vin som väcker känslor hos dig. Ett vin med rik rökighet och välsmakande toner som Merlot kommer definitivt att vara en god vän till samtalet.

 

Stenbocken
Du är dominant i dina relationer och troligtvis gillar du att vara den som har makten. Testa en Chablis. Den karaktäristiska kritigheten är inte för alla – det krävs helt enkelt rätt person för att uppskatta charmen bakom en Chablis. Precis som du.

 

Vattumannen
Du anses alltid vara den smarta i gänget. Men ärligt talat gillar du bara att tänka. Vattumannen passar med en Viognier eftersom den är enkel utan att vara för simpel eller drickbar. Ibland är den något kryddig, ibland väldigt fruktig – men alltid ett perfekt val för den som gillar att filosofera över livet.

 

Fiskarna
Fiskarna behöver intellektuell stimulans. En fisk kräver spänning och stabilitet på samma gång och älskar ett vin som förändras under tiden hon dricker det. Ett smörigt Sancerre med små hintar av lime kommer att ge precis det du söker.

 

Källa Bustle, Måbra