Proppmätt på pumpa

Då har Halloween-pumpan med sitt glödande leende gjort sitt utanför dörren. Men vad gör man med fruktköttet man karvat ur? Vad du än gör, släng det inte. Ät det i stället! Här är fem säkra tips på hur du förvandlar läskig pumpa till sköna smaker:

1. Soppa. Enkelt, värmande och gott. Använd gärna färsk ingefära som ger soppan karaktär och lite sting. Den som behöver ännu mer värme kryddar med chili.

2. Ugnsrostad. Här gör du kanske bäst i att använda en Butternut-pumpan. Urgröpt pumpakött i ugnsform ser inte särskilt aptitligt ut och även smakmässigt vinner du på Butternut. Den aningen tunga sötman väger du förslagsvis upp med citron.

3. Bröd. Med pumpa i degen – riven eller mixad – blir brödet inte bara ovanligt smakrikt. Det får också en saftighet utöver det vanliga.

4. Chutney. Söt, lite stark och perfekt till såväl stek som kyckling.  

5. Dessert. Gör en mousse, bakelse eller varför inte en äppel- och kaneldoftande kompott med pumpa.