Pizza värd namnet

Om det är någon gång i veckan som vi äter pizza på, så är det på söndagar. Men varför köpa när det är så enkelt (och godare) att göra en egen pizza - perfekt för familjer där alla får välja sin egen topping. Har du dessutom rester över i kylen är det ett utmärkt tillfälle att bli av med exempelvis överbliven kantarell, potatis  eller skinka.

Passa på att prova en riktig lyxpizza med goda ostar eller varför inte göra en svensk älgpizza? Fantasin sätter gränserna.

Ska du ha gäster på middag föreslår vi små minipizzor som förrätt eller tilltugg.

 

Tips för lyckad pizza:

  • Om du är en hängiven pizzaälskare kan det vara värt att investera i en pizzasten eller så kallad baksten som gör att pizzan blir mer som din stenugnsfavorit (priser ligger mellan 170-500kr)
     
  • Liknande effekt som från en pizzasten får du om du hettar upp bakplåten i ugnen innan gräddningen.
     
  • Kavla degen riktigt tunt. Använd två bakplåtspapper över och under för att kunna lyfta över den tunna degen till plåten.
     
  • Hemligheten bakom riktigt smaskig pizza är hemgjord tomatsås, väl värt att ge lite extra kärlek.