Överraska med raw-dessert

Testa något nytt inför julen. Med kakor och godis enligt rawfood-principen överraskar du såväl gäster som smaklökar – och resten av kroppen. En ”raw-dessert” innehåller varken mjöl, grädde, vitt socker eller ägg, sådant som visserligen smakar gott men som kan ge en tung, lite obehaglig känsla i kroppen. Vid tillagningen värms ingredienserna aldrig över 38 grader, vilket bevarar viktiga näringsämnen. 

 

En av de vanligaste huvudingredienserna i raw-desserter är dadlar. De ger både sötma och konsistens. Istället för mjöl används exempelvis finmalda nötter eller bovete. Behövs mer sötma används ofta agavesirap (nektar från agaveväxten) och kakaosmör ersätter vanligt smör.

 

Muffins, tårtor, chokladbakelser, kärleksmums och cheesecakes. Mycket av de godsaker vi är vana vid går att göra på det här sättet, även om resultaten ofta överraskar.