Nya hälsosammare vanor – med mousserande!

Efter julens alla fester är vi många som vill sätta igång med lite nyttigare vanor. Men att skåla i saft känns inte lika festligt som med bubbel. Som tur är finns det gott om smarta alternativ.


Nytt år och nya hälsosamma årslöften som ska infrias. I januari är vi många som vill ändra vanor. Träna mer, äta nyttigare och kanske också dricka mindre alkohol efter decemberdekadensen. Men att välja alkoholfritt innebär inte att du är hänvisad till läsk eller vatten.

Trenden för alkoholfria viner växer sig starkare för varje år och utvecklingen på dryckerna har tagit stora steg framåt. För bara några år sedan smakade alkoholfritt vin som druvjuice om vi ska vara ärliga, men tack vare förbättrad tillverkning har de både blivit elegantare och torrare och smakar också mer likt ett alkoholhaltigt vin.

Lägst alkoholhalt på marknaden

Många alkoholfria viner har i dag oftast en alkoholhalt på ca 0,5%, vilket är den högsta tillåtna nivån för att klassas som alkoholfritt.

Freixenets alkoholfria har både vidareutvecklats i smakprofil och alkoholhalt genom en avancerad metod för avalkoholisering. På så sätt har man lyckats få ner alkoholhalten till mindre än 0,03% vilket är den lägsta på marknaden just nu. Ett bra alternativ till de som är gravida.

alkoholfritt bubbel
Du hittar Freixenet alkholfria mousserande viner i de stora matbutikerna.

Här hittar du alkoholfritt bubbel:

Bekvämt nog behöver du inte ens gå till Systembolaget för att köpa alkoholfritt bubbel, Freixenets mousserande vin finns i matbutiken. Skulle du däremot vara ute efter miniflaskor finns de på Systembolaget.

Freixenet Legero - mindre än 0,03%

Fruktig smak med liten sötma, inslag av äpplen, ananas, vita blommor och citrus.

På Systembolaget i piccoloflaska:
Nr 1934, alkoholfri, 200 ml. Pris 31 kr

På ICA/Coop i 750 ml, vit och rosé.

Vill du ha nyttiga tilltugg? Här har vi 8 enkla och goda recept!