Nu vankas det våfflor!

Våffeldagen! Äntligen fritt fram att frossa i våfflor. Servera dem med klassisk sylt och grädde, eller gör en matigare version med örter och en bit rökt lax, båda sätten är fantastiskt gott.

Enkla knep för extra frasiga våfflor

  1. Använd mineralvatten istället för vanligt vatten i smeten för extra fras.
  2. Vispgrädde - och då vispad vispgrädde istället - för mjölken eller grädden gör våfflan extra god - och såklart frasig.
  3. Låt smeten svälla – gärna i en timme.
  4. Våffeljärnet måste vara supervarmt, ge laggen god tid på sig att komma upp i rätt stekhetta.

 

Variera din våffla 3 sätt att servera våfflor:

  • Servera våfflan med rårörda bär och mascarponekräm för en mer raffinerad smakupplevelse
  • För chokladälskaren föreslår vi smält choklad, skivad banan, nutella och glass på våfflan.
  • För de som vill ha en matigare våffla är det jättegott att ha färska örter i smeten och servera med créme fraiche och löjrom eller rökt lax. En bitt getost med honung ringlat över är också supergott.

 

Här hittar du recept på massvis av goda variationer på våfflor!

Läs också: Länge leve pannkakan