Midsommardukningen som imponerar – så gör du!

Midsommar står runt hörnet och det är dags för årets sommarfest. Sillen är inköpt och smörgåstårtan är planerad – nu är det dags för att duka upp långbordet.

Vi har budgetknepen på hur du lyckas med midsommardukningen som skulle ge den mest inbitne pinterest-användaren att njuta av välbehag.

 

 • Udda är bra!
  Midsommar är en bohemisk och romantisk högtid så passa på att utnyttja det. Udda tallrikar och fat som du kanske hittat på vinden eller fyndar på loppis gör dukningen intressant. Likaså kan du fynda fina kvalitetsdukar på second hand-affärer som du kan lägga omlott på långbordet.

 

 • Blommor på burk
  Istället för att plocka och samla alla blommor i en enda stor vas, ställ ut enstaka kvistar av vilda blommor (vanliga dikesblomman hundkex är supervackert) i gamla glasburkar, dryckesglas och småvaser. Rankor av murgröna eller åkervindan (som många uppfattar som ogräs) lägger du som en löpare över mitten av bordet.

 

 • Tidningar och tygbitar
  Vimplar är något som verkligen kan lyfta festdekorationen och det kostar inte många kronor att köpa engångsvimplar. Men om du inte har möjlighet till det, eller helt enkelt inte lust. Är det väldigt enkelt och snyggt att skapa egna. Du behöver snöre, sax, häftapparat och en gammal morgontidning eller stuvbitar. Klick de former du vill ha cirklar eller trianglar och häfta fast dem med någon decimeters mellanrum på ett snöre. Fäst vimplarna i träd eller i taket om du är inomhus och du förändrar atmosfären omedelbart.

 

 • Skylta friskt
  Informativt och dekorativt. Papper är absolut inte det enda som det går att skylta med, med hjälp av en gammal planka, ballonger, eller kanske tavelramar kan du informera om vad som serveras på buffén eller vart toaletterna ligger.