Foto: Shutterstock/IBL

Så lyckas du med pannkakorna

Pannkaka är en riktig favorit hemma hos många – oavsett om den tillagas i ugn eller stekpanna. Bästa av allt: Pannkakor går att äta till frukost, lunch, middag eller som dessert.


Missade du internationella pannkaksdagen till förmån för fettisdagen? Det gör inget! Varje dag kan vara pannkaksdagen.

Det kanske allra bästa är att pannkakor går att variera så oändligt.

pannkakor med tillbehör
Foto: Shutterstiock/IBL

Till picknick-korgen föreslår vi pannkakor fyllda med rökt renkött och färskost, till frukost är det är det perfekt att äta en nyttig bananpannkaka. Amerikanska pannkakor blir också allt mer populära. Eller sägs om nutellafyllda crêpes till dessert? VI har recept på alla sorters pannkakor.

Så lyckas du med pannkakor

För att lyckas med pannkakor finns det vissa knep som kan vara bra att känna till. 

Kungsörnen tipsar om att bara röra ihop smeten så den precis är ihopblandad. Vispar du för mycket utvecklas glutentrådar vilket gör pannkakorna lite segare.

grädda pannkakor
Foto: Shutterstock/IBL

Precis som med våfflor kan du använda mineralvatten för att göra pannkakorna lite frasigare. Precis som våffelsmeten mår pannkakssemeten bra av att vila en halvtimme innan det är dags att hälla den i stekpannan.

Ska du grädda många pannkakor kan du lägga de färdiga pannkakorna på ett ungssäkert fat so du stoppar in i ugnen på 50 grader. Då håller de sig varma och goda utan att bli torra.

Länge leve pannkakan!