Knepen för lyckade chokladbollar

Den 11 maj firar vi chokladbollens dag. En chokladboll tackar vi aldrig nej till. Här är de bästa knepen för att lyckas med dina små bakverk.bollarna.


Det finns det otaliga recept och knep för att baka den godaste chokladbollen. Men smaken är också som baken, och alla är inte lika förtjusta i samma saker. 

Så lyckas du med chokladbollarna:

1. Vispa smör och socker

Vispa smör och socker fluffigt innan de torra ingredienserna tillsätts. Bollarna blir lite lösare, så en god idé är att låta dem vila i kylen en stund.

2. Mixa havregrynen

Kör havregrynen i en mixer, på så sätt blir massan jämnare och lenare.

3. Krämigare med grädde

Tillsätt cream cheese eller grädde för krämiga och mjukare bollar (vissa går så långt som att vispa äggvita och socker till en maräng).

Chokladbollar gjorda på havregryn, nötter, dadlar och chiafrön.
Nyttigare chokladbollar gjorda på havregryn, nötter, dadlar och chiafrön. Foto: IBL Bildbyrå

4. Använd choklad för mer smak

Använd smält blockchoklad för en djupare chokladsmak.

5. Undvik sockerkristaller

Använd florsocker istället för strösocker, på så sätt har du inga sockerkristaller i smeten.

6. Prova nya smaker

Smaksätt! Kaffe, kryddor, apelsinjuice eller varför inte Amaretto eller cognac för en vuxnare smak?