Knepen för lyckade chokladbollar

På torsdag är det chokladbollens dag, och vi tackar aldrig nej till en anledning till att njuta av de små bollarna.
Men hur man gör de bästa bollarna finns det otaliga recept och knep för – och smaken är som baken.

Efter noggrann djupdykning har vi tagit fram de bästa tipsen:

  • Vispa smör och socker fluffigt innan de torra ingredienserna tillsätts. Bollarna blir lite lösare, så en god idé är att låta dem vila i kylen en stund.
     
  • Kör havregrynen i en mixer, på så sätt blir massan jämnare och lenare.
     
  • Tillsätt cream cheese eller grädde för krämiga och mjukare bollar (vissa går så långt som att vispa äggvita och socker till en maräng)
     
  • Använd smält blockchoklad för en djupare chokladsmak.
     
  • Använd florsocker istället för strösocker, på så sätt har du inga sockerkristaller i smeten.
     
  • Smaksätt! Kaffe, kryddor eller varför inte Amaretto eller cognac för en vuxnare smak?

 

Här hittar du 4 variationer på chokladbollar: