Foto: IBL

Ikeas stora matnyhet som hela världen snackar om

Ikea varmkorv för en femma har blivit en stor succé. Nu provat möbeljätten en vegetarisk variant. Men än så länge finns vegokorven bara på en plats i hela världen – Malmö.


Under 2015 som IKEA började servera grönsaksbullar som ett alternativ till deras klassiska köttbullsrätt. I takt med att fler och fler väljer bort kött fortsätter företaget med sina vegetariska alternativ.

Nu får även den klassiska korven ett vegoalternativ.

– Varje år välkomnar vi 660 miljoner människor till IKEA Foods utbud, och vi ser det här som en möjlighet att nå ut globalt med ett budskap och ansvarstagande att servera mat som är bra för människor och vår planet, sa Michael La Cour, VD för IKEA Food, till Independent.

Vegetarisk korv på Ikea i Malmö

Under en provperiod kommer IKEA i Malmö servera en vegetarisk korv till priset av 5 kronor, precis som den klassiska weinerkorven alltid kostat.

Många har frågat sig om korven är vegansk, men enligt möbeljätten är det ett ”work in progress”.  Malmöversionen är ännu bara en prototyp.

ikeas nya vegokorv
Foto: Instagram

Och även om korven ännu bara finns i ett enda varuhus i Sverige, har de internationella hyllningarna strömmat in efter att Ikea presenterade nyheten på sitt Instagramkonto.

"Kan någon skriva ner adressen till Ikea i Malmö?", frågar en Instagramanvändare.

Tanken är dock att vegokorven ska börja slussas ut i varuhus runt om i världen i augusti.

Text: David Johansson, ELLE mat & vin.