Härliga hummus!

Hummus kan vara en av de godaste och mest lättvarierade röror vi har – och du kan använda det till nästan allt! Som dippsås, som tillbehör till grillen som en egen rätt tillsammans med grönsaker eller som ett gott spread till din macka.

Har vi sagt att den går att variera i oändlighet? Bra. God som den är eller smaksätt med det du tycker om, rödbetor och ricotta, saffran, broccoli, gröna ärtor, grillad paprika, rostade tomater eller vad just du tycker är gott! Klart på 10 minuter dessutom.

Prova – och vi lovar att du kommer att glömma sourcream-dippen i ett kick!

 

Grundrecept:

400 gram (I burk)  kokta kikärter
2 msk tahini (sesampasta) Går att utesluta
2 st vitlöksklyftor
4 msk pressad citron
4 msk olivolja
1 tsk spiskummin (kan uteslutas)
Salt

Vad du vill komma åt är en riktigt silkeslen textur. Därför är mixern din bästa vän. Börja med att mixa tahini, vitlök,citronsaften och olivoljan i en minut. Därefter sköljer du av av kikärtorna och lägg dem i mixern samt spiskumminen. Mixa länge. salta efter smak. Klart!

Vill du smaksätta din hummus, tillsätter du övriga ingredienser och mixar lite till.