Foto: IBL Bildbyrå

Här är Ben and Jerry's nio nya glassmaker

Tryffel, mer veganglass och ett helt nytt format. Glassjätten Ben & Jerry börjar 2018 med att lansera nio nya glassorter.


ben & jerry 2018
Foto: Pressbild

Lagom till det nya året passar företaget Ben & Jerry på att rulla ut nio helt nya glassorter.

Glassjätten utökar sitt veganska utbud med ytterliagre två smaker: Peanut Butter Half Baked och Cinnamon Buns. Nyheterna innebär att det totalt finns nio olika mjölk- och äggfria glassar i sortimentet.

Dessutom kommer tre helt nya Ben & Jerry med tryffel. Tryffelglassen kommer att finnas i smakerna Chillin the Roast, Caramel Chocolate Cheesecake och Chocolate Shake It.

Glass i Pint Slice

En annan nyhet är konceptet Pint Slice. Företaget beskriver nyheten som en glass att äta i farten. Grunden är några av glassjättens mest omtyckta smaker, men i ett nytt format. Först ut är Coffee Coffee Buzz Buzz Buzz, Cherry Garcia och Tonight Dough.

ben&jerry pint slice
Pint Slice. Foto: Pressbild

Craig Koskiniemi, som varit med och tagit fram de nya smakerna, säger att företaget ville ge sina fans en riktig wow-upplevelse 2018.

– Som foodie, både hemma och på jobbet, blir jag inspirerad att komma på nya kreativa smakkombinationer som en kallbryggd kaffe-bas. Dessa kommer garanterat se till att kärleken till glass är fortsatt stark, säger han i ett pressmeddelande.

De nya smakerna kommer att lanseras i USA under januari 2018. Enligt Ben & Jerry finns det ingen plan för när eller om de nya smakerna kommer att komma till Sverige.

Text: Malin Karlberg, Femina