Foto: Pressbild

Här är årets semmelnyhet – nachossemlan

Glöm semmelwrapen och prinsess-semla. Kändiskonditorn Roy Fares har lanserat årets twist på den klassiska gräddbullen – nachossemlan!


Roy Fares
Roy Fares. Foto: IBL Bildbyrå

Gillar du att dippa nachos på fredagsmyset – men är också svag för sötsaker? Då lär den nya nachossemlan vara något för dig. Den kombinerar nämligen den svenska fikakulturen med helgfavoriten chips och dipp.

Stjärnkonditorerna Roy Fares och semmelinnovatören Mattias Ljungberg (ja, han är mannen bakom semmelwrappen) lanserar årets semmelnyhet på sitt nya konditori Mr Cake på Östermalm i Stockholm. Nachossemlan består helt enkelt av nachos med semmelsmak, gjorda på en vetedeg med kardemumma som kavlats och gräddats knaprig. Semmelnachosen dippas sedan i grädde och mandelmassa.

"Kan man sitta tillsammans och dippa"

Roy berättar för Femina.se att idén uppstod när han och Mattias Ljungberg satt och spånade alternativa semlor och fredagstacos. Locket på en traditionell semla brukar vara trekantigt och många – inklusive Roy själv – börjar semmelätandet med att ta av locket och skopa upp grädde med det.

– Fika handlar ju om "sharing is caring". Med nachossemlan kan man sitta tillsammans och dippa – utan att behöva äta en hel bulle själv, säger han till Femina.se.

nachosemlan
Nachossemlan. Foto: Pressbild

Nachossemlan lanserades på Mr Cake den 3 januari och kostar 57 kronor. Hittills har kunderna uppskattat nyheten, menar Roy Fares.

– Vi har fått positiva reaktioner. Det är en kul grej – en bra kombination av knaprigt och krämigt, säger han.

Konditoriet kommer även att sälja traditionella semlor i två storlekar samt en laktosfri semla.

Text: Malin Karlberg, Femina