Foto: Pressbild

Här är årets bästa nya restaurang

Exklusiva restaurangen Tak på Brunkebergstorg i Stockholms city har utsetts till den bästa nya restaurangen i Restaurant & Bar Design Design Awards 2018. Prisbelönta arkitekterna på Wingårdhs står för interiören som matchar den spektakulära utsikten.


Ett designteam med Gert Wingårdh i spetsen skapar Taks inredning som ska matcha den spektakulära utsikten.
Ett designteam med Gert Wingårdh i spetsen skapar Taks inredning som ska matcha den spektakulära utsikten.  Foto: Pressbild

Tak är en del av Urban Escape Stockholm som växt fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg i Stockholm.

Terrassen ligger på den våning 14 – 48 meter upp i luften. Den är placerad mellan hotellen At Six och Hobo, som tillhör hotellkedjan Nordic Choice och slog upp portarna förra året.

I inomhusbaren – med råbaren inräknad – ryms det upp till 220 personer. Restaurangen har redan blivit en favorit bland många stockholmare.

Nu har Tak dessutom utsetts till årets bästa nya restaurang i Restaurant & Bar Design Design Awards 2018.

Frida Ronge står för maten

Frida Ronge står för maten där inriktningen är modern skandinavisk matkultur blandad med japanska tillagningsmetoder och smaker.

– Vår ambition med mat och dryck är att på alla sätt matcha den oslagbara utsikten och skapa en upplevelse som lockar både Stockholmare och internationell publik, säger Frida Ronge.

Grillad bläckfisk av Frida Ronge.
Grillad bläckfisk av Frida Ronge. Foto: Pressbild
Chirachi sushi av Frida Ronge.
Chirachi sushi av Frida Ronge. Foto: Pressbild

Inspireration från Japan

Det är den prisbelönta arkitektkontoret Wingårdhs som har formgivit restaurangen. Inredningen är inspirerad av de japanska inslagen i matkonceptet samt av byggnadens brutalistiska arkitektur.

restaurang tak
Foto: Pressbild

Tanken med inredningen är att den ska illustrera lågmäld elegans, lite mer dekadent 70-tals feeling i baren och en fyllig och ombonad känsla på terrassen.

– Vi har arbetat med att fullfölja Ronges gastronomiska ambitioner i interiören och inspirerades av japanska metoder för rumslig gestaltning, men med en nordisk materialpalett, säger Helena Toresson, uppdragsledande inredningsarkitekt på Wingårdhs.

restaurang tak
Foto: Pressbild

Text: Alva Fierro, Residence.