Gör underverk med mellandagsresterna

Vad gör du med den halvätna skinkan, resterna av revbensspjällen, grönkålen och de stackars köttbullarna när julen är över? Risken är stor att du har tröttnat på julmaten och helst slänger det som är kvar. Men gör inte det! Gör något kul av dem istället! Här får du fyra inspirerande förslag på hur du kan återvinna julbordet.

 

Pytt i panna. Det kanske klingar aningen trist men med både julskinka, revbensspjäll och köttbullar blir pytten något extra.

Jambalaya. Lyft pytt-i-panna-konceptet några snäpp och fräs ihop en cajun-inspirerad variant där julskinka, köttbullar och annat kött från julbordet utgör basen.

Croque Madame. En ostgratinerad smörgås med skinka och ägg med en karaktärsfast men mjuk Dijon-senap, är ett ypperligt sätt att ta hand om julskinkan.

Varm brysselkålsallad med fetaost. Om du känner för något lättare i mellandagarna och råkar ha brysselkål över är en varm sallad ett bra alternativ. Kanske med rödlök och lite rostade och hackade mandlar. Grädde rundar av och lyfter smakerna.

 

Imorgon kommer ännu mer förslag på maträtter du kan göra av julresterna!