Foto: Shutterstock

Här är glassnyheterna från GB 2018

Tre nya Magnum-smaker, en helt ny Solero och vagnsk Ben & Jerry är några av nyheterna i frysdisken. Här är alla glassnyheter från GB 2018!


Glassäsongen närmar sig så sakteligen. I år levererar GB Glace elva nya sorter. Åtta av dem släpps redan nu, tre av dem får vi se lite senare i vår.

Magnum Chocolate & Hazelnut Praliné

Om glassen: Len hasselnötsglass med en ljuvlig ton av karamell som täcks av 100 procent belgisk Magnum-choklad och karamelliserade hasselnötter. All kakao är hållbart odlad och Rainforest Alliance-certifierad. 90ml, rekommenderat pris är 24 SEK.

Magnum Intense Dark

Om glassen: Fyllig och krämig chokladglass som omsluts av ett lyxigt lager mörk Magnum-choklad med 70 procent Rainforest Alliance-certifierad kakao. 100ml, rekommenderat pris är 24 SEK.

Magnum Mint

Om glassen: Fyllig och krämig mintglass täckt av ett lyxigt lager Magnum-choklad med sockerkrisp. All kakao är hållbart odlad och Rainforest Alliance-certifierad. 100ml, rekommenderat pris är 24 SEK.

Marabou Mjölkchokladstrut

Om glassen: Sveriges populäraste chokladkaka lanseras i en krispig våffla. Härlig vaniljglass med små Marabou-chokladbitar doppad i klassisk Marabou mjölkchoklad. 160ml, rekommenderat pris är 25 SEK. Finns även i flerpack.

Päronsplitt Ekologisk

Om glassen: Krämig ekologisk gräddglass täcks av ett läskande lager isglass gjort på ekologisk päronjuice. Beroende på päronskörd kommer det yttre isglasslagret att variera i färg. 50ml, rekommenderat pris är 15 SEK. Finns även i flerpack.

Rocket

Om glassen: Barnens favorit i år är en färgglad raketformat isglass i tre lager, med smak av ananas, apelsin och hallon. Alla barnglassar i sortimentet uppfyller GB Glaces stränga kriterier baserade på rekommenderat energiintag. Det innebär att alla barnglassar innehåller max 110kcal per glass, max 3g mättat fett och max 20g tillsatt socker per 100g. 55ml, rekommenderat pris är 10 SEK.

Solero Organic Juicy Peach

Om glassen: Med endast sex ingredienser och 59 kcal bjuder ekologiska Solero Organic Juicy Peach på en fantastisk glassupplevelse med en kärna av en läcker persikokräm och ett fruktigt isglasstäcke. 52ml, rekommenderat pris är 15 SEK. Finns även som flerpack.

Ben & Jerry's Peanut Butter Cup 'Wich

Om glassen: Härlig jordnötssmörsglass med Peanut Butter Cups mellan två sega chokladcookies. 80ml, rekommenderat pris är 27 SEK.

Tre smaker som släpps senare under våren:

Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie

Om glassen: En laktos- och mjölkfri minibägare med ljuvlig chokladglass gjord på mandelmjölk och browniebitar från Greyston Bakery i New York. 120ml, rekommenderat pris är 27 SEK. Kommer i maj.

Hallon Smoothie Dröm

Om glassen: En laktosfri vaniljstrut med härlig hallonsorbet av hållbart odlade bär i en klassisk våffla. Sorbeten innehåller hela 25 procent hallon. 120ml, rekommenderat pris är 23 SEK. Kommer i slutet av februari.

Breyers

Om glassen: En glassbar med smak av vanilj och karamell med chokladöverdrag. Den goda och glassiga upplevelsen är dessutom densamma trots hög proteinhalt och låg sockerhalt – helt enkelt skuldfri glassglädje. 55ml, rekommenderat pris är 20 SEK. Kommer i april.

Text: Sofia Börjesson, ELLE.