Foto: Shutterstock/IBL

Från croissant till sallad – det mousserande rosévinet som är perfekt till brunch

Brunch – den där fantastiska mixen av frukost och lunch som vi har kommit att älska. Så plocka in myset hemma och bjud in vännerna till en lyxig brunch med ett dignande bord av god mat och dryck!


Kanske har sommarens semester gjort att du inte hunnit träffa kompisarna så mycket som du hade önskat. Hösten är ett perfekt tillfälle att samla dina bästa personer hemma för en brunch.

Att gå ut och äta brunch på lediga dagar har blivit en stor trend och nya brunchställen poppar upp hela tiden, i framförallt de stora städerna. Men att gå ut och ”bruncha” på lokal kan också bli dyrt – och om vi ska vara ärliga så kan en brunch hemma ändå slå det mesta. Du styr helt över vad du bjuder på och vilka som kommer. Så varför inte styra upp höstens mysigaste brunch hemma!

Freixenet rosé
Freixenets Italian Sparkling Rosé.

Bjud på äggröra, goda mackor med avokado och kanske pocherat ägg eller varför inte eggs Benedict? Gör egna smoothies med dina vänners favoritbär och frukt, bjud på en fräsch sallad och nybakta croissanter. När det kommer till brunch är det bara din fantasi som sätter gränser för vad som står på bordet.

Som dryck kan det vara gott med kaffe, te och några olika goda juicer att välja på. Men extra lyxigt blir det med en flaska rosé. Freixenet har tagit fram en flaska som blir snygg på bordet och som också passar bra som gå-bort-present tack vare den stilrena utformningen.

– Det här mousserande rosévinet är extra torrt och passar bra som ett välkomstglas, säger Freixenets vinmakare och skapare av detta mousserande vin från Italien, Gloria Collell.

Men rosévinet passar också bra under hela brunchen.

– Du kan ha det till croissanten och till all typ av sallad, skaldjur, lax, tonfisk och till och med till sötsaker. Vi provade med prinsesstårta och det var ljuvligt ihop. Det är helt enkelt det perfekta vinet för en brunch!

Till produkten!