Foto: Foto: Niki Norberg/Matmagasinet

Fira internationella vegandagen med en kladdkaka!

Idag är det internationella vegandagen och varför inte passa på att unna sig en god och vegansk kladdkaka?

Här hittar du receptet:

Ingredienser:

  1. 1 burk kokta svarta bönor, 400 g
  2. 1 dl havregryn g
  3. 2 msk kakao
  4. 3 msk kokosolja
  5. 1 tsk bakpulver
  6. ½ dl (70 g) agavesirap
  7. 4 msk havregrädde g
  8. 1 dl hackade paranötter
  9.  kokosolja och ev kokosfingor till formen

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°C.

Mixa bönorna, använd gärna en matberedare.

Häll ner resten av ingredienserna utom nötterna. Mixa till en slät smet.

Vänd ner paranötterna i smeten.

Smörj en form med kokosolja, och strö med lite kokosflingor om du vill.

Bred ut smeten i en fyrkantig form med sidorna 23x23 cm, eller i en rund form som mäter 23–26 cm i diameter.

Grädda kakan mitt i ugnen cirka 15 minuter i 180°C.

Tips: Smält cirka 50 gram mörk choklad (70 %) och pensla över kakan när den har svalnat.

Läs också: Marcus Samuelssons bästa vegotips!