Duka med kanel

Kanel är inte bara en given julkrydda. Kanelstången blir också till vacker bordsdekoration. Här får du kaneltipsen som lyfter dukningen och höjer stämningen.

 

1. Pynta bordet. Placera kanelstänger tillsammans med exempelvis granris, kottar och torkade apelsinskivor som en löpare över bordet. Du kan också limma pyntet på ett brett, vitt band som du lägger över bordet. 

2. Använd stora kanelstänger som placeringskort. Visserligen ger kanske placeringskort ett aningen för formellt intryck. Men det blir vackert och personligt. Skriv gästens namn på en kanelstång med en ljus penna och lägg stången på tallriken eller över ett glas.

3. Knyt runt servetter. Skär kanelstänger 3-4 cm långa, linda vanligt steksnöre några varv runt dem och knyt dem sedan runt ihoprullad linneservetter. Se till att kanelstången placeras vinkelrätt mot servetten.

4. Sätt kanel i vas. Det kanske allra enklaste sättet att pynta med kanel är att helt enkelt placera några stänger i en vacker, genomskinlig burk eller en låg vas. Kanske med lite kaffebönor i botten för ett mustigare intryck.