De här är de godaste kräftorna 2017

Äntligen dags för kräftskiva! Den perfekta smaken på en kräfta avgör bara du – men när det är dags att köpa kräftor kan det vara bra med lite vägledning inför kräftskivan. Vi har sammanställt resultatet av några stora test av kräftor 2017 för att ge dig hjälp när du ska välja kräftor. Gemensamt för de kräftor som fått bäst i test är att de har smak av dill och kräfta och en bra balans mellan sötma och sälta. Enligt smakexperterna uppskattas ofta även krispiga och köttiga klor. Kräfttesterna innehåller såväl frysta och färska kräftor som vildfångade och odlade kräftor.

 

Godaste kräftorna 2017 – dessa har blivit bäst i test

  • 2 BÄSTA FÄRSKA KRÄFTORNA 2017

Svenska signalkräftor från Ullmo, Pris: 299 kr/kg
Enligt vår systertidning Allers är de godaste färska kräftorna 2017 Svenska signalkräftor från Ullmo. I Allers test fick kräftorna högsta poäng och beskrivs bland annat som ganska salta men riktigt goda och fick framför allt beröm för sina goda kräftkött och matiga klor. 
Klicka här för att se Allers kräfttest 

Även Aftonbladet håller med om att Ullmos svenska kräftor är de godaste. Tidningen berömmer band annat den friska doften av hav och goda och kryddiga smak. Klicka här för att se Aftonbladets kräfttest (obs låst innehåll)

Färska turkiska kräftor från Pandalus, Pris: 99-129 kr/700 g 
Enligt tidningen Expressens ”Mitt kök” är dock färska turkiska kräftor från Pandalus de godaste kräftorna 2017. Dessa får 4 av 5 poäng i Expressens test och beskrivs som en mycket trevlig och god kräfta med frisk dillsmak, välbalanserad sälta, gott spad och härligt köttiga.
Klicka här för att se hela kräfttestet hos Expressen

 

  • 3 BÄSTA FRYSTA KRÄFTORNA 2017

Vildfångade kinesiska kräftorna från Pandalus, Pris: ca 139-149 kr/kg 
De godaste frysta kräftorna 2017 är enligt Allers de stora vildfångade kinesiska kräftorna från Pandalus. Kräftorna får bland annat beröm för sin goda dillsmak och fasta och fina kött.

Småländska signalkräftorna från Lobster, Pris: Ca 350 kr/kg
Enligt Aftonbladet är dock de godaste frysta kräftorna 2017 de småländska signalkräftorna från Lobster. Dessa små kräftor beskrivs ha bra sälta och dillsmak.

Stora kinesiska vildfångade kräftor, Pris: Cirka 80 kr/kilo 
Bäst i test för kräftor 2017 är enligt Testsajten test.se Pandalus stora kinesiska vildfångade kräftor som får beröm för sin härliga smak av dill och kräfta och fina konsistens.
Klicka här för att se testet hos test.se

 

  • BILLIGASTE KRÄFTORNA 2017


De billigaste kräftorna som testerna hittat är de egyptiska Louisinanaflodkräftorna från Ullmo som kostar runt 119 kr/kg. Dessa beskrivs dock som doftlösa med liten och neutral smak i Aftonbladets test och även Allers anmärker på kräftorna och klagar bland annat på deras extremt hårda klor.

 

Fler kräftor som har fått höga betyg i test 2017

  • Färska svenska signalkräftor, Ica Gott liv
  • Färska svenska signalkräftor, Sjöboden
  • Frysta stora turkiska kräftor, Pandalus
  • Frysta svenska signalkräftor, Smålandskräftan
  • Färska svenska signalkräftor, Smålandskräftan

 

Artikeln publicerades först på Allas.se.