Foto: IBL

Cavan som passar fin-fint till gåsen!

Njut av höstens och vinterns fester tillsammans med vänner och familj. Spänn bågen och sikta in dig på härliga rätter med gås tillsammans med en god cava.


Hösten och vintern må föra med sig mörker utanför fönstret, men inomhus råder myset med tända ljus, god mat och dryck. Låt oss kicka igång den mörkare årstiden med en härlig gåsmiddag med exklusiv cava. Efter det är vi redo att välkomna vintern med alla dess jul och nyårsfester!

Att äta gås på Mårtensafton har vi gjort i Sverige sedan 1500-talet men det var först mot slutet av 1800-talet som det verkligen blev en het festmåltidsmaträtt. Nu för tiden förknippas gåsätande kanske framförallt med Skåne, men varför inte starta en ny tradition hemma och bjuda in vännerna till en riktigt härlig gåsfest!

Testa en ugnstekt gås med gräddsås, höstäpplen, katrinplommon eller med kål och pepparrot. På Stowr finns det många härliga recept att testa!

Till förrätt kan en höstig soppa passa och till efterrätt kan du spinna vidare på äppeltemat med en saftig äppelkaka.

Gås <3 cava

Till gåsen passar det utmärkt att bjuda på en bubblig cava. Från huset med den så välkända Freixenet Cordon Negro kommer Freixenets Can Sala –­ en sk Paraje-Cava, dvs vingårdsbetecknad, och bland det mest exklusiva i Cavaväg du kan få tag på just nu. Cavan är en hyllning till företagets rötter då de allra första Freixenet-flaskorna såg ljuset just i Can Sala för över hundra år sedan.

can-sala

Can Salan har åldrats i vingården i nio år och är intensivt gul i sin färg, vilket speglar åren i flaskan. Aromer av torkade frukter, honung och mogna frukter så som persika slår tydligast. Drycken är fin, fyllig och trevlig och passar utmärkt till de flesta maträtter.

Detta är den första vingårds-Cavan i Systembolagets exklusiva sortiment och börjar säljas 7 december. Den kommer att kosta 649 SEK/flaska. Artikelnummer 97091. 

Men om du inte kan vänta till 7 december passar även Freixenet Reserva Real Brut, art nr 88959, pris 209 SEK bra till en finare middag med gås.

reserva-real

Till produkten!