Bästa bakrecepten att baka med barn

De flesta barn älskar att få vara med i köket och hjälpa till och visst är det härligt med små assistenter? Ibland kan dock det som skulle vara ett  harmoniskt heldagsbak sluta i ett kladdigt kaos när det är dags att baka. Men med några enkla knep kan dock kan bakningen bli precis så roligt och kreativt som du drömmer om med de små bagarna.

  1. Förbered. Om du ska baka lussekatter, förbered en deg i förväg. Att vänta tålmodigt i timmar på att en deg ska jäsa färdigt kan vara för mycket begärt. Hänge er istället åt att skapa lussekatterna och andra roliga former!

     
  2. Enkla recept. Det finns massvis av goda recept som inte är särskilt svåra. Perfekt för barnen som vill hålla i taktpinnen.

     
  3. Mise en place – det franska uttrycket är väl värt att ha i huvudet, det vill säga förbered allt som går. Mät upp ingredienserna i förväg i små skålar så är det lättare och mindre kladdigt för alla inblandade.

     
  4. Låt fantasin flöda! Barn är till skillnad från oss vuxna inte bundna av hur saker bör se ut. Låt de små skapa fritt och upptäck hur olika bullar kan se ut!

 

Nedan hittar du recept som är perfekta för att baka tillsammans med barn!