Alla recept för en lyckad påskbuffé

Dags att duka upp till påskbuffé, med olika plockrätter kan gästerna välja sina favoriter och mycket kan dessutom förberedas i god tid så att du slipper tillbringa flera timmar i köket istället för att umgås.

Här har vi samlat alla recept du behöver till en strålande påskbuffé. Påsken är till skillnad mot julen och midsommar inte lika traditionsbunden, även om många gärna serverar lamm eller lax. Men passa gärna på att servera något litet oväntat.

 

Tips!

  • Till en buffé kan du räkna med 100 gram kött per person (Vanligtvis räknar man med 150-200 gram)
  • Till sallader kan du räkna ungefär en halv tomat per person
  • Fisk räknar man med cirka 75 gram per person
  • Räkor 50 gram
  • Potatissallad beräknas 125 gram per person
  • Är du orolig att maten inte ska räcka? Dryga ut med ett gott bröd

 

Nedan hittar du 16 goda recept till påskbuffén!