Recepten för att lyckas med påskbuffén

Påskmat är tradition. Kanske satsar du på en påskbuffé med olika plockrätter kan gästerna välja sina favoriter. De gåt dessutom att förbereda i god tid så att du slipper tillbringa flera timmar i köket istället för att umgås.


två barn påsk
Foto: IBL/Shutterstock

Här har vi samlat alla recept du behöver till en strålande påskbuffé. Påsken är till skillnad mot julen och midsommar inte lika traditionsbunden, även om många gärna serverar lamm eller lax.

En självklarhet på båskbordet är förstås också påskgodis som du med fördel kan göra själv.

Men passa också gärna på att servera något litet oväntat.

Läs också: Så mycket mat behöver du till buffén

Tips till påskbuffén:

  • Till en buffé kan du räkna med 100 gram kött per person. Vanligtvis räknar man med mellan 150 och 200 gram.
  • Till sallader kan du räkna ungefär en halv tomat per person.
  • Fisk räknar man med cirka 75 gram per person.
  • Räkor 50 gram.
  • Potatissallad beräknas 125 gram per person.
  • Är du orolig att maten inte ska räcka? Dryga ut med ett gott bröd.
påskbuffé
Foto: IBL/Shutterstock

Nedan hittar du 48 goda recept till påskbuffén 2018!