Foto: Shutterstock/IBL

8 recept med vårprimörer

Lagom till våren är det perfekt att frossa i sparris, ramslök och rädisor. Vi har samlat åtta recept med vårprimörer!


Trött på rotfrukter och vitkål? Nu är det äntligen dags att frossa i vårens godsaker. Råvaror som helt enkelt är lika goda att äta som de är eller som fräschör i en god rätt.

ELLE mat & vin har samlat vårens godaste recept:

1. Isad potatissoppa med ramslök och kirskål

Krämig potatissoppa, lika god varm som kall! Lägg upp soppan i tallrikar, toppa med vilda kryddor som ramslök och kirskål.

Till receptet!

2. Krossad potatissoppa med med ädelost och rädisor

En annan variant på potatissoppa är denna, som är lite mer chunky. Den milda smaken från färskpotatisen gör sig bra med ädelost och rädisor.

Till receptet!

3. Ramslökssill

Prova en ny sillinläggning. Ramslökbären är små smakbomber, medan enbären och citronen binder ihop allt fint.

Till receptet!

4. Pasta med pesto, sparris och pocherat ägg

Pasta pesto är en klassiker. Gör rätten mer matig med späd sparris och ett gott pocherat ägg.

Till receptet!

5. Spagetti med mozzarella och sparris

Enkelt och supergott. Toppa med haricot verts och vitlök för extra mycket smak.

Till receptet!

6. Toast med örtkräm och rädisor

Ta din macka till en ny nivå med en god örtkräm, rädisor, färsk lök och groddar. Går att variera i oändlighet!

Till receptet!

7. Kycklinggryta med sparris och dragon

Mör kyckling och krispig sparris är en härlig kombo. Testa denna enkla lyxiga vardagsrätt.

Till receptet!

8. Smörstekta rädisor

Ett perfekt tillbehör till våren och sommarens alla grillkvällar. För extra lyx, toppa med lite extra brynt smör.

Till receptet!

Text: Rebecca Wictor, ELLE mat & vin.