7 glassdrinkar att testa i sommar

Glass + dinkar är en given favorit på sommaren. Här är sju glassdrinkar att prova!


I USA kallas det för "float". Konceptet är lika enkelt som genialt, du tar en skopa glass i ett glas och fyller upp med champagne eller annat bubbel. Den som inte vill dricka alkohol går det lika bra att servera med läsk, smaksatt soda eller alkoholfritt bubbel.

Här har vi samlat sju recept på olika glassdrinkar som passar perfekt till sommarens fester:

1. Persikofloat

Via: brooklynsupper

2 serveringar

Du behöver:

Persikosorbet (recept nedan)
Champagne eller prosecco

Persikosorbet:

1 liter färska, skalade persikor (hackade)
1 dl citronsaft
0,75 dl socker
Citronskal från 1 st citron, i remsor
2 rosmarinkvistar

Gör så här:

1. Blanda persikor och citronsaft i en skål och låt stå.

2. Blanda vatten, socker och citronskal i en kastrull på medelvärme. Rör om och stäng av plattan när sockret har löst upp sig. Ta bort citronskalen och häll sockerblandningen i persikoskålen.

3. Häll blandningen i en fryssäker förpackning och låt stå i frysen i 4-5 timmar.

4. Ta två skopor persikosorbet och häll i ett glas. Fyll upp med champagne eller prosecco. Dekorera med en rosmarinkvist och servera med en sked.

2. Jordgubbs- och vaniljfloat

Via: worldmarket

5-6 serveringar

Du behöver:

1 liter vaniljglass
1 flaska roséchampagne
3 dl jordgubbar, skivade (behåll några jordgubbar hela som du använder till dekoration)
1 dl socker

Gör så här:

1. Mixa jordgubbarna och sockret i en mixer.

2. Ta 2-3 skopor glass och häll i varje glas.

3. Fördela sedan sockermixen i samtliga glas och lägg i ett sugrör.

4. Häll upp roséchampagnen. Dekorera med en jordgubbe på sidan.

3. Apelsinfloat

Via: completelydelicious

4-6 serveringar

Du behöver:

600 ml apelsinjuice
125 ml champagne eller prosecco
150 gram socker
Champagne eller prosecco

Gör så här:

1. Häll drygt 1 dl apelsinjuice och allt socker i en kastrull och värm på medelhög värme tills allt socker har löst sig. Häll vätskan i en skål och häll i resterande apelsinjuice och 125 dl champagne/prosecco. Låt stå i kylen tills det har svalnat.

2. Använd en glassmaskin för att frysa konsistensen till sorbet. Ställ sedan in i frysen och låt stå i 4-5 timmar.

3. Ta sedan en skopa apelsinsorbet och häll i ett glas. Fyll upp med champagne eller prosecco och servera genast.

4. Grapefruktsfloat

Via: floatingkitchen

5-6 serveringar

Du behöver:

Grapefruktssorbet (se recept nedan)
Champagne eller prosecco

Grapefruktssorbet:

6 dl grapefruktsjuice
1 dl champagne
1,5 dl socker
Glassmaskin

Gör så här:

1. Häll 2 dl grapefruktsjuice, champagne och socker i en kastrull på medelhög värme och rör om tills allt har blandats. Ta bort från plattan och häll i resterande grapefruktsjuice.

2. Låt svalna innan du häller smeten i glassmaskinen. Använd glassmaskinen för att få till en slushliknande konsistens innan du häller smeten i en fryssäker låda och ställer in i frysen i ett par timmar.

3. När grapefruktsorben är fryst tar du en skopa sorbet per glas och toppar med champagne. Garnera med en skiva grapefrukt.

5. Citronfloat

Via: foodbabbles

1 drink

Du behöver:

3 cl vodka
3 msk citronsorbet
Zest från 1/2 citron
Prosecco
Färsk mynta

Gör så här:

1. Häll vodka och citronsorbet i ett glas. Riv över citronzest och fyll upp med prosecco.

2. Dekorera med mynta.

6. Ananasfloat

Via: vintagekitty

6 serveringar

Du behöver:

Ananassorbet
Champagne eller prosecco
Färsk ananas att dekorera med

Gör så här:

1. Lägg en skopa ananassorbet i botten av ett glas. Fyll upp med champagne eller prosecco.

2. Dekorera med en skiva ananas på glaset.

7. Hallonfloat

Via: reciperunner

Cirka 6 serveringar

Du behöver:

1 flaska champagne eller prosecco
5 dl vaniljglass
Hallonsås (se recept nedan)
Färska hallon till garnering

Hallonsås:

3,5 dl tinade hallon
4 msk socker
1 krm vaniljextrakt

Gör så här:

1. Gör hallonsåsen enligt följande: värm hallon och socker i en kastrull på medelvärme och mosa hallonen med en gaffel under tiden. Stäng av plattan när allt är mosat och häll då i vaniljextrakt. Sila bort stora klumpar och låt såsen svalna.

2. När såsen är kall häller du 1-2 msk av den i ett champagneglas. Ta en skopa vaniljglass ovanpå och häll sedan i champagne. Dekorera med färska hallon och ringla hallonsås över toppen.