Foto: IBL

6 tips till en läskigt bra Halloweenfest

Läskiga drycker, spöklika dekorationer och kreativt obehaglig mat. Halloween ger dig tillfälle att spöka ut dig och bjuda in vännerna till en riktigt läskig fest!


Halloween närmar sig och den amerikanska trenden har verkligen fått fäste även här, både bland stora och små. Så varför inte omfamna den mörka årstiden och bjuda in vännerna till en lite läskigare middagsfest nu när mörkret (och spökena) är här. Och varför inte ta tillfället i akt att skrämma upp gästerna lite extra!

Om du vill vara säker på att folk kan komma, checka av med vännerna först eftersom det är många andra Halloween-fester i omlopp under månaden. Om du tröttnat lite på att alla festinbjudningar kommer via sociala medier kan du redan i inbjudan sätta standarden för festen/middagen genom att skicka ut fysiska inbjudningar i ett kuvert som du kanske lägger lite tid på att få att se läskiga ut. Glöm inte att skriva ut om det är temafest som gäller. Kanske vill du bara att festen ska vara lite läskig eller så vill du att alla gästerna går all in och kommer som sitt läskigaste jag.

Här kommer 4 ohyggliga tips (med flera tips i ett)!
 

Låt barnet i dig komma fram med plockmaten

Satsa på lite plockmat för att kunna ta ut svängarna ordentligt. De flesta gillar mini-pizzor och det går enkelt att dekorera de lite läskigt. Varför inte göra en klassisk mini-Margarita med spindel i spindelväv av svarta oliver och lite ost. Du kan också skapa läskiga fingrar genom att fästa en ”nagel” av mandelflarn på breadsticks innan du gräddar dem i ugnen. För något sött kan du skapa kakor med ”hjärnor” av marsipan eller dekorera små maränger som spöken.

Bjud på marsipanhjärnor och spindelnätspizza. Bild: IBL
Bjud på marsipanhjärnor och spindelnätspizza. Bild: IBL

Bjud på läskig dryck med fladdermusvingar

Skapa en bubblig Halloweenbål och färga den röd med lite karamellfärg. Få bålen att ryka dramatiskt genom att lägga i lite kolsyreis. Freixenets Cordon Negros små svarta flaskor (200 ml) passar inte bara bra som dryck till plockmaten utan blir också en fin dekoration till din dukning. Ge gästerna en varsin flaska som du dekorerat med fladdermusvingar som du skapat genom att klippa ut vingar från ett svart lite kraftigare papper och limmat fast på varsin sida om flaskan.

Freixenet Cordon Negro, 200 ml, 34 kronor.
Freixenet Cordon Negro, 200 ml, 34 kronor.

Spöka ut hemmet med skrämmande dekoration

Att dekorera med pumpor på bord och i entrén till hemmet är mer regel än undantag. På nätet kan du hitta mallar för läskiga ansikten eller så freestylar du och karvar fram det läskigaste ansikte du kan tänka dig. En trend som kommer i år är också att måla pumporna svarta vilket kan bli en fin dekoration med lite fake-spindelväv på.

Att plasta in matsalsbordet och stolarna med svarta sopsäckar känns också obehagligt. Testa att stänka lite röd karamellfärg på glasen som gästerna ska dricka ur för en ”blodig känsla”. En massa roliga dekorationer kan du också hitta i flera välsorterade butiker som hoppat på Halloween-trenden.

Som en kul dukning kan du rulla en röd servett i ett par vita plasthuggtänder och lägga på gästernas tallrikar. Ställ ”blodiga blockljus” på borden som du skapar genom att hälla rött stearin över vita blockljus. Så effektfullt!

Klassiska utskurna pumpor bidrar till den läskiga stämningen. Bild: IBL
Klassiska utskurna pumpor bidrar till den läskiga stämningen. Bild: IBL

Skräm gästerna med lek

Kanske är det vissa av gästerna som är nya för varandra och för att undvika att folk beter sig som zombies kan det vara en idé att ha några förberedda lekar som kanske den klassiska Maffia-leken (googla för instruktioner), arrangera ett läskigt film-quiz med bara skräckfilmer eller lek charader med meningar som du själv förberett.

Lycka till med festen!

Klicka här för att komma till produkten!