6 nya sätt att använda iskubsformen

Iskubsformar går att använda till så mycket mer än bara att frysa in vanligt vatten med. Här är tips på smarta användningsområden som garanterat kommer att underlätta din vardag. 


6 andra sätt att använda iskubsformna till:

1. Iskaffe 

En varm sommardag är iskaffe en riktig hit. Men är det riktigt varmt kan vanliga isbitar smälta snabbt och göra kaffet blaskigt. Genom att frysa in kaffe i iskuber motverkar du det problemet!

2. Barnmat 

Puréer och såser till de små är enkelt och smidigt att frysa in. Gör ett rejält lass så du har till de dagar då maten inte är tillräcklig och du inte har hunnit köpa eller laga mer

3. Tomatsås 

Gör din egen tomatsås och frys in – ett superlätt tips om du ofta gör pastasåser eller köttfärssås! Dessutom är det mycket godare att göra en hemmagjord än att köpa färdiga såser i mataffären.

4. Matlagningsvin 

Blev det kvar några deciliter vin från helgens middag? Istället för att hälla ut vinet kan du fylla en iskubsform som får stå i frysen tills du ska göra en köttgryta eller liknande. Ta några kuber vin till nästa gång du ska laga en sås – de flesta såser till kötträtter blir riktigt goda med rödvin i såsen!

5. Grönsaker och färska örter 

Frysta grönsakstärningar är perfekt till smoothies och soppor. Bara att slänga ner några tärningar i mixern eller i kastrullen och du har näringen fixad. Om du har köpt färska örter som nu har börjat bli trötta kan du enkelt hacka upp dem och frysa in. Ta ut och använd nästa gång du gör en gryta eller liknande.

6. Drinkdekorationer 

Lägg violer eller exempelvis ringblommor i iskuberna för extra vackra drinkar. Se bara till att blommorna du fryser in är ätbara.