Foto: TT

5 romantiska vardagsgester till din kärlek

Det är inte bara på Alla hjärtans dag som vi vill visa de vi älskar mest all vår kärlek. Lys upp din partners vardag eller helg med romantiska gester som varken behöver vara stressiga eller tunga för plånboken. Men oavsett om du väljer att slopa det påkostade restaurangbesöket och istället göra något genuint på hemmaplan, så sägs kärlek bäst med ord, mat och dryck!


Här är fem gester din kära kommer uppskatta!

1. Skicka ett kärleks-kit

Skippa de traditionella röda rosorna och överraska istället ditt hjärtats kärlek med ett härligt och kreativt bud till jobbet. Var kreativ och fyll lådan med sådant som du vet att föremålet för din kärlek kommer uppskatta. Har favoritförfattaren just släppt en ny bok? Lägg ner i lådan. Fyll upp med favoritgodis, njutiga ostar och en bubblig dryck som ni kan dela på till kvällen. Freixenets sparkling rosé eller Freixenet Prosecco passar bra en sån här dag. Kanske skriver du också ner en kärleksförklaring om allt det där som du älskar med din partner.

freixenet-alla-hjartans-dag
Freixenet Prosecco och Freixenet Italian Sparkling Rosé.

2. Bjud på en tre rätters på tema

Att bjuda på middag hemma behöver inte känns för simpelt om du går in för detaljerna. Se till så att det är städat och ombonat hemma för det blir inte riktigt samma sak att sätta sig ner och äta en god romantisk middag om det ligger tvätthögar och papper här och var. Fundera ut ett härligt tema utifrån något som din älskling gillar. Kanske är det italienska köket som drar eller så är din partner en frankofil ut i fingerspetsarna. Tänk på att gå all in, din älskling kommer uppskatta att du ansträngt dig lite extra.

3. Skäm bort din kärlek med avkoppling

Ge din kärlek en hel dag eller kväll med fokus på avkoppling. Ge en massage, lägg ansiktsmask och köp hämtmat som avnjuts tillsammans med något gott att dricka. Den här upplevelsen ges med fördel till någon som älskar den extra beröringen från dig som en massage innebär och till den som verkligen är i behov av att stressa ner.

karleksbrev
Foto: TT

4. Skriv ett kärleksbrev (på riktigt papper!)

Hur glad skulle inte du bli om du fick ett handskrivet brev på fint papper? Tror det är få personer som inte skulle uppskatta att få några väl valda ord på pränt. Tänk inte på om du är bra på att skriva eller inte, det viktigaste här är att du skriver utifrån ditt hjärta och bekräftar din partner och kärleken ni delar. Vad är det som är så fantastiskt med din partner? Vad är det som gör att du inte kan tänka dig ett liv utan honom/henne? Ge kärleksbrevet direkt på morgonen och säg åt din partner att läsa det när hen är ensam. Alternativt lägg ner det i din partners väska/jacka. Kanske hittas brevet på lunchen och hen blir alldeles pirrig! Och kanske finns det någon rad däri om att ni ska göra något mysigt ihop på kvällen.

5. Fria!

Går du i giftastankar? Varför inte bara slå slag i saken. Låt maten ha ett finger med i spelet. Om du inte vill köra det klassiska ring-i-glaset-tricket kan du kanske låta ringen vara en del av dekorationen på efterrätten. Men se bara till att smycka efterrätten så att din älskling inte kan missa att du friar. Eller ännu värre råkar äta upp den dyrbara gåvan.

Till Freixenet Italian Sparkling Rosé!

Till Freixenet Prosecco!