Foto: Shutterstock/IBL

5 drinkar som passar perfekt i vår

Möt våren med lite goda drinkar hemma. Vi har samlar fem fräscha drinkar där tequila möter koriander och rom möter ananas. 


Våren och balkongtider är här. Vad passar bättre då än att bjuda på friska och härliga drinkar?

Bartendrarna Jacob Sundin, Andreas Näslund, Britt van det Poel och Hanna Oscarsson från olika krogar i Stockholm har satt ihop ett gäng recept på cocktails som passar lika bra på grillkvällen, trädgårdsfesten som på en solvarm balkong.

1. Cilantro Buck

Ingredienser:
50 ml Olmeca Altos Reposado
25 ml Limejuice
15 ml Agave Syrup
6 blad färsk koriander
Ca 150 ml Ginger Beer

Gör såhär:
Fyll en cocktailshaker med iskuber och tillsätt samtliga ingredienser förutom Ginger Beer. Skaka tills drinken är väl kyld och sila sedan upp i ett isfyllt highballglas. Toppa med Ginger Beer och garnera med ett lime wheel samt färsk koriander

2. Sommarkatt

Ingredienser:
3,5 cl Absolut Lime
0,5 cl Suze
1,5 cl Lime
3 cl Grönt te
3 cl Citronmeliss-syrup
3 cl Champagne

Gör såhär:
Lägg citronmeliss-syrup, grönt te och Absolut Lime i ett glas. Släng i en skvätt lime och fyll på med is. Poppa därefter en champagne och toppa upp.

3. L.O 18

Ingredienser:
4 cl Absolut Lime
3 cl Lime/äpple Cordial
En liten nypa salt

Gör såhär:
Rör drinken på is eller bygg den direkt iglas med is och rör om. Gör sig bäst kall och toppas med tonic om så önskas. Garneras med lime zest, som pressas lätt över glaset. Oljorna från skalet ger en härlig näsa av lime till drinken. Zesten läggs sedan i glaset.

4.Spicy Pineapple Daiquiri

Ingredienser:
50 ml Havana Club 3 Anos
25 ml Limejuice
25 ml Ananasjuice
20 ml Sockerlag
2 dash Hellfire Habanero Shrub Cocktail Bitters

Gör såhär:
Fyll en cocktailshaker med iskuber och tillsätt samtliga ingredienser. Skaka tills drinken är väl kyld och sila sedan upp i en kyld coupette. Garnera med en ananasklyfta

5. Fizzy Cobbler

Ingredienser:
50 ml Sandemans Old Invalid Port
25 ml Citronjuice
15 ml Sockerlag
1 Jordgubbe
1 Hallon
100 ml Perrier Jouët Champagne

Gör såhär:
Muddla bären i en cocktailshaker, tillsätt sedan iskuber samt övriga ingredienser förutom Champagne. Skaka tills drinken är väl kyld och sila sedan upp i ett isfyllt glas på fot. Toppa med Champagne och garnera med en ätbar blomma och en torkad apelsinskiva

Text: Rebecca Wictor, ELLE mat & vin.