3 sorters julgodis på mindre än 2 timmar!

 

Börjar tiden bli en bristvara och du har ännu inte hunnit sätta igång med det årliga julbaket? Ingen fara! Vi har 3 goda recept som du hinner göra gott och väl på två timmar utan stress!

1. Snöbollar
Söta bollar med smak av vanilj - en hit bland både stora och små!

snöbollar

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl Dansukker Florsocker
5 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl marsanpulver, kallrörd 
2-4 msk kallt vatten
200 g vit choklad
kokosflingor

Rör samman matfett och florsocker. Tillsätt havregrynen, marsanpulvret och det kalla vattnet. Rulla bollar som ställs i frysen. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i den smälta chokladen och därefter i kokosflingor. Förvaras kallt.


2. Brända mandlar med smak av lakrits och salt

Läckra sötsalta godsaker, lika dekorativa som de är goda. Mörkt Muscovadorörsocker har en fin ton av lakrits.

rostade mandlar

Ingredienser

200 g sötmandlar
1 dl Dansukker Florsocker
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 msk vatten
flingsalt

Lägg sötmandlar, florsocker och muscovadorörsocker och vatten i en kastrull. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt.
Sänk värmen och tillsätt saltet. Rör om tills sockret smält helt. Reglera värmen hela tiden så att sockret inte bränns.
Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över ytterligare lite flingsalt. Bryt isär mandlarna när de har svalnat.


3. Nötkrokant

Klassiskt julgodis som är aldrig blir fel. Om det blir några bitar över är det perfekt att smula över exempelvis glass.

notkrokant

Ingredienser

100 g Dansukker Ljus Sirap
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
25 g smör eller margarin
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g grovt hackad mandel

Blanda sirap, socker och matfett i en kastrull och koka på jämn värme i 5 minuter.
Tillsätt vaniljsocker och mandel och koka i ytterligare 3-4 minuter. Häll upp smeten på bakplåtspapper. Skär i bitar innan den hårdnar. Förvaras torrt.

Fler härliga recept på julgodis hittar du på Dansukker.se