Foto: Shutterstock

3 sätt att uppvakta din kärlek på

Räkor, choklad och härliga bubblor kan mycket möjligt vara receptet på en trevlig  trevlig middag med din kärlek. Här är tipsen och recepten!


Skäm bort den du älskar med en mysig kväll. Kanske föredrar ni ett glas bubbel hemma ur en syndigt svart flaska Freixenet Cordon Negro med tilltugg, och sen ett biobesök för att se den sista delen i ”Fifty shades”-trilogin som nyss hade premiär. Eller så passar hemmahänget er bättre.

Här kommer 3 tips på vad du kan göra med din kärlek:

1. Bjud på en trerätters hemma

Oavsett om du dukar upp en fin middag på linneduk med tända ljus, eller om du väljer att överraska din partner med en picknick på vardagsrummets golv så är hemlagad mat alltid ett fint sätt att visa sin kärlek på.

Varför inte köra en Lady-och-Lufsen inspirerad varmrätt med spagetti och räkor, en rödbetscarpaccio i form av ett hjärta med getost till förrätt och en tryffelmousse till efterrätt. Skaldjur, choklad och ett glas bubbel – ett tydligare afrodisiakum finns nog inte! Vi har tagit fram ett gäng härliga recept på kärleksmat som kan inspirera.

Läs också: Recept för en trerätters i kärlekens tecken

Dryckesförslag: Freixenet Cordon Negro

dukning alla hjärtans dag
Foto: Shutterstock

2. Bjud ut på restaurang

Kanske har din partner länge drömt om en avsmakningsmeny på det nya stället som hen inte kan sluta prata om eller så har du hittat det perfekta stället som du vet att din partner skulle uppskatta. Om ni bor ihop kan det vara lite romantiskt att mötas direkt på stället så det blir lite mer som en dejt.

Eller varför inte överraska med en skattkarta där din partner får ledtrådar och instruktioner på sms. Skulle till exempel kunna vara att gå in på en bar och ta ett glas prosecco och sen få vidare instruktioner av bartendern. Kräver givetvis lite planering från din sida! En ansträngning som förhoppningsvis uppskattas.

par på restaurang
Foto: Shutterstock

3. Återskapa er första dejt

Finns det något mer romantiskt än att sitta ner och prata om er första tid ihop? Hur ni blev kära och kring tiden när ni inte kunde slita blicken från varandra.

Återskapa er första dejt till punkt och pricka och ägna kvällen åt att berätta för varandra vad det var som gjorde att ni föll för varandra och vad det är som gör att ni vill fortsätta välja varandra.

Ingick det inte mat och dryck på ert första möte kanske ni kan förlänga er dejt och laga något riktigt gott tillsammans. Vad sägs om hummersoppa och en pavlova med bär?

par på dejt med cykel
Foto: Shutterstock