3 sätt att toppa sommarens godaste drink – Daiquirin!

Sommar, sol och daiquiri! Ibland är det gott att njuta av en svalkande och söt drink innan middagen. Så lägg på det du ska äta på grillen och blanda till dig en god daiquiri. Gästerna kommer älska det!


Daiquirin är en klassisk drink som sägs ha skapats på den kubanska krogen La Floridita i Havanna. Att drinken som är en enkel blandning av rom, lime och sockerlag blev succé är inget annat än historia i dag och att författaren Ernest Hemingway gärna smuttade på en är ingen hemlighet.

Men utifrån det klassiska receptet har det sprungit många varianter som Frozen Strawberry Daiquiri eller hallondaiquiri för att nämna några.

Mia Daiquiri Strawberry Lemon från Freixenet.
Mia Daiquiri Strawberry Lemon finns som beställningsvara på Systembolaget, nummer 75774, från och med den 11 juli 2018.

Nu har Freixenet kommit med en egen variant – Mia Daiquiri Strawberry Lemon. En frisk vinbaserad drink med lägre alkohol – 7 procent, som kombinerar rosévin med citron och söt jordgubbe. Drick den som den är i stor kupa med lite is och dekorera med en jordgubbe. 

Som alternativ kan du använda Mia Daiquiri som bas och toppa med dina egna variationer. Här är tre tips!

1. Frozen Strawberry Daiquiri

Ställ in ett glas i frysen i cirka 20 minuter innan servering. Häll sedan alla ingredienser (Mia Daiquiri Strawberry Lemon, lite krossad is och 5 frysta jordgubbar) i en mixer. Mixa helt slätt och smaka av. Ta fram det kylda glaset och fyll upp. Toppa med lite mynta och garnera med en färsk jordubbe!

Frozen Strawberry Daiquiri

2. Blueberry Daiquiri

Häll ingredienserna (Mia Daiquiri Strawberry Lemon och 1 dl frysta blåbär) i en mixer. Mixa till isen har krossats. Häll upp i glas och servera direkt och toppa med mynta.

Blueberry Daiquiri

3. Pineapple Daiquiri

Mixa Mia Daiquiri Strawberry Lemon med 1 deciliter färsk ananas och is. Häll upp i ett kylt glas och toppa med en skiva ananas och servera!

Pineapple Daiquiri

Ha en fin sommar!