Foto: Shutterstock/IBL

11 fina saker som lyfter sommarköket

Under sommarmånaderna tillbringar vi alltmer utomhus, förutom när det gäller just köket som är det rum i våra bostäder som utnyttjas friskt oavsett årstid.


Satsa på några extra fina detaljer i köksinredningen så här under sommaren – här är elva fina och praktiska saker som lyfter köksmiljön till en matlagningsoas.

 

1) Inslag av berså

Klassiska Berså tillhör formgivaren Stig Lindbergs mest kända dekorer och har närmast ikonstatus. Det snygga mönstret på skärbräda och tändsticksask blir ett perfekt inslag i ditt kök!

2) Klassiska dessertskålar

De fina dessertskålarna från Iittala är perfekta att servera jordgubbar och andra sommarläckerheter i. Bakom den fina designen står formgivaren Oiva Toikka.

3) Vacker sommarduk

Det svenska märket Chamois har tagit fram denna underbart vackra duk med paisleymönster. Duken är tillverkad i 100 procent bomull och handtryckt med träklossar. Finns i två storlekar.

4) Färgsprakande kökshanddukar

Pigga upp i köket med färgglada och härligt äppelmönstrade kökshanddukar i linne från det skånska varumärket Kardelen. Handdukarna är designade av Monica Öfverström och mäter 50x70 centimeter.

5) Fina produkter från Greengate

Greengate erbjuder ett brett sortiment av härligt färgglada produkter som passar perfekt för det sommarglada köket. I vår utvalda butik hittar du bland annat en läcker kanna, muggar och skålar.

6) Krukor med fat

Sätt dina örtkryddor i de här läckra terrakottgakrukorna med milda nyanser för ett fulländat intryck.

7) Designad skärbräda

Den här favoriten från designern Matilda Svenssons kollektion kom ut våren 2017 och blev snabbt en succé. Motivet är målat i akvarell och mäter 40x17 centimeter.

 

8) Lök- och örthackare

Med denna smidiga och enkla lökhackare hackar du lök, örter, tomater, champinjoner och mycket annat utan problem. Uppsamlingsskålen och locket gör att inga ångor från löken når dina ögon.

 

9) Smart bricklåda

Denna trevliga bricklåda kan användas både som bricka eller som förvaring till kryddväxter, blommor, drycker eller annat. Vacker dekoration både inomhus eller utomhus, på balkongen eller på terrassen.

10) Blomsterformade kakformar

Skapa tjusiga kakor och imponera på dina gäster! Dessa bakformar kommer i 5-pack och har en vacker blomform som ger dina kakor ett extra inbjudande utseende.

11) Sommarförkläde

Härligt förkläde med rosmönster som är kantat med volangern och med en praktiskt ficka framtill. Förklädet är i 100% bomull och kan tvättas i maskin.