Foto: Shutterstock/IBL

10 fräscha drinkar till vårens alla fester

Kanske vill du bjuda på drinkar till valborgsfirandet. Här har vi samlat tio somriga drinkar perfekta inför vårens alla festligheter!


Valborg är för många synonymt med majbrasa, för andra handlar det om fest. Kanske åker grillen fram och har vi tur kan vi njuta av sol och varmt väder.

Våren i allmänhet och Valborg i synnerhet är en perfekt högtid att bjuda på en god och våriga drink. Vi har tagit fram tio våriga cocktails som passar alla.

1. Rhubarb fizz

Via: Bakedbree.com

En fräsch och god cocktail som passar perfekt när en vill skåla in våren. Gin, rabarbersyrup och prosecco – kan inte bli fel.

Till receptet!

2. Varm äppeldrink med calvados

Ibland är det tyvärr kallt på Valborg och då är det gott med en värmande drink. Den här är gjord på äppelcider och calvados.

Till receptet!

3. Alkoholfri Rabarbeer

Rabarbeer är en alkoholfri drink med just rabarbersaft och alkoholfri öl. Perfekt för den som vill skippa alkohol på Valborg men ändå dricka en god drink.

Till receptet!

4. Spritzer med gurka & fläder

Gurka & fläderbloms spritzer

En frisk välkomstdrink med fläder och gurka. Fläder ger blommig smak och gurkan en oväntad frisk touch.

Till receptet!

5. Aperol Spritz på rosébubbel

Aperol + rosévin. Ja tack! Så fräscht och gott. Perfekt till mingel eller som fördrink.

Till receptet!

Läs också: 5 drinkar som passar perfekt i vår

6. Margarita med mynta och jordgubbar

Få vår- och sommarkänslor med jordgubbar och mynta. En enkel margarita som värmer i vårsolen.

Till receptet!

7. Fläderdrink med gin

Frisk och fräsch fördrink med fläder, grapefrukt och gin.

Till receptet!

8. Cucumber margarita

En margarita med smak av gurka. Väldigt fräscht och perfekt för våriga kvällar.

Till receptet! 

9. Grapefrukt fizz

En enkel drink med lite bett i från grapefruktjuicen. Få till en fint vitt skum med äggvita.

Till receptet!

10. Vårbubbel med prosecco och limoncello

En riktigt vårdrink gjord på limoncello och prosecco. Servera väl kyld!

Till receptet!

Text: Rebecca Wictor, ELLE mat & vin