2 recept i denna samling

Svampsoppa

–6 portioner, 30 minuter 1 vitlök (hel, ska rostas du kan även byta ut den mot rökt vitlök) 2 schalottenlökar, hackade 500 g färsk svamp, i bitar 2 msk vetemjöl 2 dl vitt vin (går bra att byta ut mot buljong) 3 dl grädde eller crème fraiche, kokbar 1 l god buljong (grönsaks-, höns- eller svampbuljong) salt, vitpeppar, timjan, sherry, smör till stekning till servering: ett gott bröd Så lagar du Sätt ugnen på 175 grader. Lägg vitlöksklyftorna med skal i en ugnsfast form, eller slå in dem i folie, och rosta dem gyllene mitt i ugnen. Fräs lök och svamp i smör. Rör ner mjöl, häll på vin och koka in några minuter. Tillsätt buljong och grädde. Koka/sjud i 15 minuter. Mixa med stavmixer (eller låt soppan ha bitarna kvar, det är en smaksak). Smaka av med rostad vitlök, salt, peppar, sherry och ev. lite timjan. Servera med ett gott bröd.

Är innehållet i denna samling olämpligt?