1 recept i denna samling

Japansk Poke

Maxad Poke’ med lax Förklaring: en bädd av ris som toppas med en massa gott. Japansk variant. 4 pers 200 g lax (fin typ Salma eller fröya) 1 scharlottenlök 3dl färdig kimchi 1sats sesamsås ( se recept) eller färdig köpt Avokado, gurka, färsk koriander, salladslök, böngroddar, soya bönor, röd quinoa ,rostade sesamfrö, ev rostadlök Marinad 1 röd chilifrukt 1 1/2 msk finriven ingefära 1 dl färsk pressad lime juice 2 dl JAPANSK soya 1/2 dl mirin 1/2 dl sesamolja Ris 250 g sushiris eller annat rundkornigt ris 2 msk mirin Salt 1. Gör marinaden :finhacka chilin och blanda med övriga ingredienser. 2. Skär laxen i cm- stora tärningar. Skala och finhacka löken. 3. Blanda lax, lök och marinad Låt stå i kylen 10-60 min Min hade stått 60 min Inte längre för då blir laxen tillagad och hård. 4. Ris : skölj och koka enl anvisning med 1/2 tsk salt 5. Ta från värmen och smaksatt med mirin 6. Lägg upp ris i skålar och fördela övriga tillbehör efter tycke och smak. Ringla över såsen, sesamfrö och ev lök. Sesamsås: 1dl kokosgrädde 1/2 dl japansk soya 2msk mirin 3/4 dl tahini( sesampasta) 1tsk finriven ingefära 1/4 chili 1/2 msk limejuice Lite flytande honung Stavmixa

Är innehållet i denna samling olämpligt?